Два огромни камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на ул. "Възход" в пловдивския квартал "Столипиново". Това стана при извънредна акция на общинското предприятие "Чистота" след сигнал на граждани, че пространството се замърсява поради липсата на контейнери.

Директорът на "Чистота" инж. Десислава Георгиева увери, че се търси вариант как на посоченото място да бъдат поставени съдове за смет. Това е трудна задача, защото улицата е тясна и сметовозите не могат да влязат в нея. Всяка сутрин служители на на предприятието ръчно изнасят отпадъците.

Достъпът на техниката е затруднен дори откъм големия блок, тъй като е блокиран от паркирали превозни средства. За днешното почистване отново беше потърсено и оказано съдействие от Шесто районно управление.

Ликвидираха незаконни сметища в Пловдив

Освен всекидневното сметоизвозване, в "Столипиново" без почивен ден работят и екипи със специализирана тежка техника за събиране на едрогабаритни отпадъци. Непрестанни са също извънредните акции за почистване нерегламентирани сметища. При последната от края на януари само за ден бяха събрани близо 92 тона отпадък.

Георгиева напомни, че преди по-малко от година в квартала бяха поставени около 50 допълнителни контейнери, предава 24 часа. Повечето от тях вече са счупени или изчезнали и към днешна дата броят им отново е недостатъчен. Организаторът на "Чистота" за район "Източен" е подал заявка за 100 нови контейнера, половината от които отново са предвидени за "Столипиново".

Последвайте канала на

разчистване на отпадъци

столипиново

боклук

Пловдив