Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в подкрепи днес законопроект, целящ да ускори издаването на разрешителни за енергийни проекти, който обаче е отхвърлян както от екологични организации, така и от републиканската опозиция, предаде Франс прес.

Текстът, внесен от сенатора демократ Джо Манчин, "е начин да се намалят сметките за електроенергия на американците, да се повиши американската енергийна сигурност и способността за осъществяване на енергийни проекти и включването им към електропреносната мрежа", заяви Байдън.

Според него понастоящем "твърде много проекти се забавят" заради бюрократични пречки. 

Джо Манчин уверява, че законопроектът, който съкращава сроковете за издаване на разрешителни, е крайно необходим за успеха на енергийния преход в САЩ. 

Той вижда в него допълнение към мащабния "Закон за намаляване на инфлацията" на Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за финансиране на зелената икономика "произведена в САЩ".

САЩ отпусна $2,5 млрд. заем за производство на батерии за електромобили

Предстои да се види дали подкрепата на американския президент ще позволи да се деблокира сложната политическа ситуация. 

Екологичните организации и прогресивни парламентаристи упрекват сенатора, известен с подкрепата си за електроенергията от изкопаеми горива, че текстът дава зелена светлина за противоречив газопровод в неговия щат Западна Вирджиния. 

Републиканската опозиция, която макар и по принцип да подкрепя ускорените процедури за производство на електроенергия, най-вече при въглеводородите, не иска да даде потенциална законодателна победа на лагера на Байдън, отбелязва БТА 

Джо Байдън

енергийни проекти

енергетика