У м. Костянтинівка Краматорського району Донецької області 12 грудня під час розмінування території загинули троє працівників ДСНС. 

Про це повідомляє ДСНС України. 

Рятувальники розмінували територію у Костянтинівці, коли відбулася детонація вибухонебезпечного предмета. Троє працівників ДСНС загинули на місці трагедії: 

  • Начальник відділення піротехнічних робіт АРЗ СП 24-річний Євген Сагайда. 
  • Начальник відділення підводного розмінування АРЗ СП Головного управління 22-річний Олександр Кулініч.
  • Старший водій-сапер відділення піротехнічних робіт АРЗ СП Головного управління 43-річний Максим Лизя. 

Фото: Facebook/ ДСНС України

"Ще двоє піротехніків поранені, лікарі борються за їхні життя. Щирі співчуття рідним, близьким та друзям наших колег. В цю гірку мить поділяємо ваше горе та разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Світла пам'ять!", - йдеться у повідомленні ДСНС. 

Фото: ДСНС України

Фото: Facebook/ ДСНС України

Росіяни масово мінують територію України 

Президент України Володимир Зеленський розповів, що жорстокішим за ракетний терор окупантів є мінний. За його даними, через війну в Україні заміновано понад 170 тис. квадратних кілометрів.

УХерсонській області в середу, 7 грудня, загинуло четверо поліцейських, які проводили в регіоні стабілізаційні заходи. Правоохоронці підірвалися на російських мінах. Серед загиблих - начальник Нацполіції Черкаської області Михайло Куратченко. У жовтні на Херсонщині під час розміновування загинув полковник Нацполіції. 

Також на російських мінах масово підриваються і цивільні. В Олевській громаді Житомирщини автомобіль підірвався на міні - загинуло подружжя. Сиротами стали 8 дітей. Біля села Борозенське Бериславського району Херсонської області на міні підірвався автомобіль. Внаслідок події 55-річний чоловік загинув, ще один чоловік травмувався.

Читайте також: 

  • Під час відступу з Херсону росіяни замінували школи та лікарні - Міноборони
  • Вибухонебезпечний шторм у Чорному морі: на узбережжі виявили два неприємних "сюрпризи" від ворога
  • У звільненій Снігурівці на російській міні підірвалися рятувальники: є загиблий