Слушай новината

Американският комик и актьор Джеръд Кармайкъл ще бъде водещ на церемонията за наградите "Златен глобус" през януари, когато тя се завръща на телевизионния екран, съобщи БТА, позовавайки се на организаторите.

Наградите за кино и телевизия се завръщат на екран през следващия месец, след като през януари 2022 г. телевизионният канал Ен Би Си отмени излъчването на церемонията и големите холивудски студиа и актьори я бойкотираха заради етичните стандарти на организаторите от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

Раздадоха наградите "Златен глобус" - кои са печелившите

През септември телевизионната мрежа, собственост на Комкаст, обяви, че ще възстанови излъчването на живо на церемонията за наградите "Златен глобус" заради действията на организаторите за разрешаване на етичните проблеми и липсата на многообразие сред гласуващите.

Кармайкъл през септември бе отличен с награда "Еми" за шоуто си "Jerrod Carmichael: Rothaniel". "Неговият комедиен талант забавлява и вълнува публиката, като в същото време провокира и мисълта, което е така важно във времето, в което живеем", каза президентката на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд Хелън Хони в разпространено изявление.

Церемонията на 10 януари ще е 80-ото издание на "Златен глобус". Номинациите за наградите за 2023 г. ще бъдат обявени в понеделник.

златен глобус